Mijn jongste zoon is al bijna drie en een half en sinds zijn geboorte is er nog geen gram aan gewicht bij mij verloren gegaan! Dit heeft natuurlijk allerlei oorzaken….

Enfin, drie weken geleden ging bij mij de knop om. Ik was het zat om al die extra ballast maar met mij mee te dragen. Met warm weer gingen mijn enkels en mijn voeten opzwellen, met lopen had ik last van mijn heupen en mijn rug. Vreselijk eigenlijk, dat ik het zover heb laten komen. Ik besloot om naar een diëtiste te stappen. Vanaf dat moment ging ik koolhydraatarm eten.

Wat moet ik zonder mijn brood of pasta?

Nou geloof me, dat went dus heel snel! Nu moet ik er wel bijzeggen dat ik dol op groente, fruit, vlees en vis ben en dat mag ik dus allemaal. Het is zelfs veel makkelijker op de koolhydraten te letten als op de calorieën. Met dit dieet heb ik dag en nacht een voldaan gevoel. Ik kan het nog steeds niet geloven dat ik al drie weken lang niet de restjes koek, snoep en eten van mijn kind naar binnen heb gewerkt! Erg hè, maar dat is dus wat er de afgelopen drie jaar misging.

Het hele gezin eet mee!

Ja, ik ga natuurlijk geen aparte maaltijden koken, nee, ik zoek per dag een gerecht op waarvan ik zeker weet dat we het allemaal lusten. En soms kook ik er wat volkoren pasta of zilvervliesrijst bij, maar zelf neem ik dat dan niet. Want zeker in het begin is het af te raden om pasta of peulvruchten te eten. Dit belemmert het afvallen. Als je eenmaal flink afgevallen bent, dan kun je af en toe 1 van die twee toevoegen aan je maaltijd.

De truc is….

Het is eigenlijk heel simpel. Hou je gewoon aan drie maaltijden per dag. Eet absoluut niets tussendoor, luister naar je lichaam, want je lichaam heeft genoeg. De tussendoortjes zijn een slechte gewoonte geworden, terwijl we eigenlijk voldoende hebben gegeten. Tenminste…als je gezond eet.

Een handje ongezouten noten mag!

De eerste 2 weken was ik nog helemaal niet veel afgevallen tot grote verbazing van de diëtiste, nadat zij hoorde wat ik allemaal aan gezonde recepten gegeten had! Wat ik niet verteld had was: Zij had nl gezegd dat je af en toe een handje met ongezouten noten mocht en die nam ik dus iedere dag. Gewoon om iets te eten te hebben. Maar niet perse omdat ik trek had. Want ik had tenslotte een voldaan gevoel. Het noten verhaal had ik dus verkeerd begrepen 🙂

Op de weegschaal!

Thuis wegen doe ik niet. Ik heb geeneens een weegschaal. Uit principe niet! Dit stamt nog uit tijden dat ik mezelf dagelijks woog en daar gek van werd.

Het resultaat na twee weken was dus niet de gefantaseerde 6 a 7 kilo die ik in succesverhalen gelezen had, maar…de weegschaal gaf aan dat er 3 kilo af was. Ik vind dit persoonlijk heel netjes. Voor de komende weken skip ik dus de nootjes en beperk ik het drinken van een glaasje droge witte wijn tot het weekend. En ieder gezellig moment dat doordeweeks voorbij komt….drink ik gezellig twee liter water.

Alcohol houdt vocht vast!

Tja, ik had dus behalve de ongezouten nootjes ook regelmatig een wijntje mee gedronken, omdat ik op mijn dieetlijst zag staan dat witte wijn lang zo slecht niet was. Toen de diëtiste uitlegde dat alcohol ervoor zorgt dat je lichaam vocht vasthoudt, bedacht ik bij mezelf dat ik dat achteraf wel wist. Ook niet als er heel veel ijs in zit? Nee…ook dan niet!

Note to self:

Ik wil gewoon dat dit slaagt! En wat zal ik trots zijn op het behaalde resultaat. Er moet nog 27 kg af! 27 pakken suiker! Wat heb ik mezelf al die tijd aan gedaan. Over twee weken gaan mijn oudste twee zoons voor zes weken op vakantie. Zes weken lang kan ik extra mijn best doen om ook voor hun een verschil te laten zien. Dat is voor mij een extra stimulans. Zou toch leuk zijn als ik dan afgerekend heb met de eerste tien kilo?

O nog even wat….

Op de foto zie je ook dat mijn haar aardig grijs aan het worden is, dit is een tweede experiment! En de fotocredits zijn voor mijn oudste zoon Bruce.

Deel dit bericht, volg of like ons:
Facebook
Facebook
Instagram
Twitter
LinkedIn

8 reacties

Monique Jong · 20 juni 2019 op 12:41

Wat ontzettend leuk geschreven, blijf dit doen Renate!

Ik vind jou zo super stoer, ik weet dat het je gaat lukken! Trots op jou

Monique Vis Bolderdijk · 20 juni 2019 op 15:06

Wat ontzettend open en eerlijk ben je toch, leuk geschreven en super dat je v het op deze manier doet, dit is ook het langst vol te houden. Enne die grijze haren zijn bij mij ook een project geworden. Succes gaat je vast lukken. Xx

    Renate Bulte · 20 juni 2019 op 18:21

    Tuurlijk gaat het lukken het moet gewoon. Dank voor het compliment.

Rednas · 20 juni 2019 op 16:11

Grijze haren??? Komt dat door je nieuwe eetpatroon?

Diana · 20 juni 2019 op 21:02

You go girl!!!! En heerlijk, Renate schrijft weer ik blijf je volgen tijdens je strijd, het gaat je lukken! Mooi dat grijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *